Spárgás-krémsajtos tészta, baconnel

Spárga

Már csak pár hetünk maradt, hogy a zsenge, friss spárgát kiélvezzük. A spárga május elejétől június közepéig-végéig kapható frissen a piacokon, érdemes kihasználnunk. A zsenge, zöld spárga kevésbé erőteljes ízű, mint a sárga, érettebb változat, de mindkettőből ínycsiklandó fogások készülhetnek.

A spárga nagyon gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: jelentős az A- C-, E- és K vitamin tartalma, de többféle B-vitamint is tartalmaz. Az ásványi anyagok közül kiemelkedő a kalcium, vas, kálium és foszfor tartalma.

A rendszeres spárga fogyasztás kedvezően hat a szívműködésre illetve idegrendszeri problémák esetén is javasolt a fogyasztása. A népi gyógyászatban gyulladás és fájdalom csillapítására, ízületi problémákra használták.

Spárgás-krémsajtos  tészta, baconnel

Hozzávalók:

  • egy csomag zöldspárga
  • bors
  • cukor
  • citrom
  • kevés olaj
  • 25 dkg tészta
  • 200g krémsajt
  • bacon

Elkészítés:

  • Először a spárgákat előfőzzük: egy lábosban vizet forralunk, egy kis sót, cukrot és citromlevet adunk hozzá, majd 2 percig hagyjuk a vízben.
  • Az előfőzött spárgákat feldaraboljuk.
  • A tésztát 8-10 perc alatt ízlés szerinti puhaságúra főzzük.
  • Ezalatt a spárgát és a bacont kevés olajon megpirítjuk, összekeverjük, hozzá adjuk a krémsajtot is, majd pár perc alatt az egészet össze főzzük.
  • Ezután a spárgás-krémsajtos-baconös szószt összeforgatjuk az elkészült tésztával.

Források:

https://pixabay.com

https://streetkitchen.hu

https://wellnessiranytu.hu

https://tudatosvasarlo.hu/idenynoveny-adatbazis