Spárgás-krémsajtos tészta, baconnel
Spárga
Már csak pár hetünk maradt, hogy a zsenge, friss spárgát kiélvezzük. A spárga május elejétől június közepéig-végéig kapható frissen a piacokon, érdemes kihasználnunk. A zsenge, zöld spárga kevésbé erőteljes ízű, mint a sárga, érettebb változat, de mindkettőből ínycsiklandó fogások készülhetnek.
A spárga nagyon gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: jelentős az A- C-, E- és K vitamin tartalma, de többféle B-vitamint is tartalmaz. Az ásványi anyagok közül kiemelkedő a kalcium, vas, kálium és foszfor tartalma.
A rendszeres spárga fogyasztás kedvezően hat a szívműködésre illetve idegrendszeri problémák esetén is javasolt a fogyasztása. A népi gyógyászatban gyulladás és fájdalom csillapítására, ízületi problémákra használták.
Spárgás-krémsajtos tészta, baconnel
Hozzávalók:
- egy csomag zöldspárga
- só
- bors
- cukor
- citrom
- kevés olaj
- 25 dkg tészta
- 200g krémsajt
- bacon
Elkészítés:
- Először a spárgákat előfőzzük: egy lábosban vizet forralunk, egy kis sót, cukrot és citromlevet adunk hozzá, majd 2 percig hagyjuk a vízben.
- Az előfőzött spárgákat feldaraboljuk.
- A tésztát 8-10 perc alatt ízlés szerinti puhaságúra főzzük.
- Ezalatt a spárgát és a bacont kevés olajon megpirítjuk, összekeverjük, hozzá adjuk a krémsajtot is, majd pár perc alatt az egészet össze főzzük.
- Ezután a spárgás-krémsajtos-baconös szószt összeforgatjuk az elkészült tésztával.